Slowfeeder-tunnel extra sterk | MEDIUM | Maas 6
Artikelnummer: TU6-50x120 ⇦Slowfeeder-tunnel extra sterk | MEDIUM | Maas 6 cm
Een handige slowfeeder-tunnel die breed ingezet kan worden. Creëer een hoog/laag-net door het net verticaal te hangen of diagonaal te bevestigen. Of vul een langewerpige hooibak met dit handige netje. Zowel in een stal als langs het track leuk in te zetten als extra verrijking. Kan ook gevuld worden met alternatieve vormen van ruwvoer zoals kruiden, takken, bladeren en bloemen. Laat je paard op onderzoek gaan en zijn lichaam gebruiken door het net op variabele plekken in het habitat te hangen en in hoogte te varieren. Door de afmetingen is deze slowfeeder ideaal in te zetten als hooinet voor passieve fysio.
Deze extra sterke, degelijke en knoopvrije beige slowfeeder is gemaakt van sterk knoopvrij PPE weving met een doorsnede van 8 mm en heeft een maaswijdte van 6x6cm. Voorzien van een stevig sluitkoord waarmee het net eenvoudig kan worden dichtgetrokken en opgehangen.
Dit hooinet is samenwerking met Femke Dölle vormgegeven, waarbij de meest ideale maat én maas zijn afgestemd op het gebruik binnen een Browsing Paddock®. Femke: "Samen gingen we brainstormen en heb ik de afgelopen maanden een aantal hooinetten met verschillende maaswijdtes getest. En de uitkomst was unaniem: mijn paarden aten liever (en fysiek beter) uit de hooinetten met mazen van 6x6cm "
Dit net is bestelbaar onder de naam: Slowfeeder tunnel small maas 6
Kenmerken
- Model: Slowfeeder-tunnel
- Trekkoord aan beide zijden
- PaardEerlijk kwaliteit
- Geschikt voor: Passive Physio®
- Knooploos en extra sterk
- Doorsnede weving: +/- 8mm
- Formaat: +/- 120 x 50 cm*
- Maaswijdte: +/- 6x6cm
- Kleur van het net: Beige (kleur kan iets afwijken van de getoonde foto)
- Karabijnhaken optioneel verkrijgbaar
- Merk: PaardEerlijk®
Slowfeeder en hygiëne
Was een slowfeeder regelmatig uit, in het bijzonder bij paarden met luchtwegproblemen. Stof kan zich in de weving van het net ophopen en icm vocht (speeksel of drinkwater) gaan schimmelen.
Hoe lang gaat een slowfeeder mee
Slowfeeders zijn gedurende de dag onderhevig aan zware belasting. Deze slowfeeders zijn extra slijtvast en bestand tegen ruw eten en fors trekken, echter is dit net niet bestand tegen langdurig kauwen op het net zelf. Ondanks de hoge kwaliteit zal ook dit net na verloop van tijd tekenen van slijtage laten zien.
Hoe lang het net daadwerkelijk meegaat is van vele factoren afhankelijk;
- Het model net (de ervaring leert dat een hooinet in zak met koord vaak extra lang meegaat omdat het net veel draait tijdens het eten en daardoor steeds op een andere plek wordt belast),
- Eetgedrag van het paard,
- Wijze van aanbieden van het ruwvoer in het net (als vaste baal, of de baal wat losser gemaakt),
- Het soort ruwvoer,
- Situatie ruwvoerverstrekking (onbeperkt versus portie gewijs),
- De locatie waar het net is aangebracht (zonder overkapping in een vochtige omgeving of overkapt, vocht zorgt voor snellere slijtage).
Eten in en gezonde houding
Paarden kunnen een voorkeurhouding ontwikkelen waardoor het net en de nek constant op dezelfde plek worden belast. Waardoor het paard ook in het hoofd-hals gebied meer wordt belast. Het is daarom raadzaam om slowfeeder-, en flap-overnetten geregeld te draaien en eens van hoogte of plek te wisselen zodat het zowel het paard als het net niet constant op dezelfde plek wordt belast. Geef grotere hoeveelheden ruwvoer niet te hoog. Ook voor de frames en losse netten raden we aan om deze met enige regelmaat eens te draaien. Hierdoor zul je langer plezier hebben van je net.
*Maatvoering
De netten worden met de hand verwerkt tot een eindproduct. De aangegeven maatvoering is een benadering en kan iets afwijken van de werkelijkheid. Dit heeft te maken met de enigszins variabele dichtheid van de weving en eventuele rek op het net voor verwerking.
Passieve fysio
Ook het tunnelnet kun je leuk inzetten voor pasieve fysio! Dit is een speciale methode van aanbieden van voeding op moeilijk bereikbare plaatsen zodat een paard wordt uitgedaagd zijn lichaam correct te gebruiken en te trainen. Met deze methode boots je het zoeken en reiken naar voedsel na zoals het paard het in de natuur ook zo zou ondervinden. Natuurlijk zijn er voor het toepassen van passieve fysio enkele richtlijnen waarbinnen je de voeding op een veilige manier kunt aanbieden. Wil je weten hoe je dit op de juiste manier toepast? Check de website van Femke Dölle Horsemanship